Slender: The Arrival
Slender: The Arrival

De Slender Man is terug in The Arrival, het vervolg op het horrorspel The Eight Pages.

PlayStation 3 Xbox 360 PC PlayStation 4 Xbox One


Uitgever
Blue Isle Studios

Ontwikkelaar
Blue Isle Studios

Winkelprijs
€9.99

Releasedatum
25-03-2015

Slender: The Arrival (Review)

Geschreven door Kevin Buyck

Slender: The Arrival is het vervolg op Slender: The Eight Pages. In The Eight Pages was het doel om 8 pagina’s te verzamelen voordat Slender Man je kon pakken. Blue Isle Studios bouwt verder op het origineel, maar voegt enkele nieuwe elementen toe. Angsthazen als we zijn, gingen we aan de slag met The Arrival.

The Arrival

In The Arrival spelen we als Lauren. Ze gaat op zoek naar haar vriendin Kate nadat zij spoorloos is verdwenen. Voor je aankomst bij het huis lijkt er nog niets aan de hand, de zon schijnt en je hoort de bladeren aan de bomen ritselen. Eens aangekomen aan het huis waant het spel je in een geheimzinnige sfeer, alsof er altijd iemand meekijkt…

Doorheen het verhaal verzamel je objecten waarmee je meer te weten komt over de verdwijning van Kate. Eigenlijk bestaat heel het spel uit het verzamelen van objecten om zo verder te raken. Tijdens je zoektocht naar Kate, word je steeds achtervolgd door de Slender Man. Gameplay gewijs is er weinig te beleven: je hebt een zaklamp en je kan (weg)lopen. De eerste keer dat Slender Man je op de hielen zit, ren je dan ook als een gek. Maar na enkele ontmoetingen treed de gewenning op en verliest de game zijn schrikeffect. Het verhaal is jammergenoeg niet diepgaand genoeg om de beperkte gameplay te verantwoorden.

Geweldige sfeer

Waar The Arrival wel in uitblinkt is de sfeer. Het huis, het bos, de mijnen zorgen allemaal voor een uniek gevoel tijdens het spelen. Zeker als je plots Slender Man's wit gezicht ziet tussen de bomen… De vibraties van de DualShock zijn ook steeds perfect afgestemd om zo bij te dragen aan de gehele sfeer.

Als laatste moeten we Blue Isle Studios nog een compliment geven voor hun soundtrack. Want wees eerlijk, dit is één van de belangrijkste elementen in een survival/horror spel.

Conclusie

Slender: The Arrival zal bij de casual gamer zeker in het vel kruipen. De schrikmomenten zijn goed, maar jammergenoeg treedt er te snel gewenning op. Gameplay gewijs is er weinig te beleven, maar de sfeer is zeker aanwezig.

3/5

Review gebaseerd op PlayStation 4 versie.