Tearaway Unfolded
Tearaway Unfolded

Na de Vita veroveren Iota en Atoi de PlayStation 4 in het schattige en creatieve platformspel Tearaway Unfolded

PlayStation 4


Uitgever
Sony Computer Entertainment America

Ontwikkelaar
Media Molecule

Winkelprijs
€39.99

Releasedatum
08-09-2015

Tearaway Unfolded (Review)

Geschreven door Kevin Buyck

Enkele jaren terug konden we aan de slag met Tearaway op de PlayStation Vita. Nu is het aan de beurt van de PlayStation 4 met Tearaway Unfolded. Benieuwd of Media Molecule voldoende nieuwigheden heeft toegevoegd, gingen we op avontuur.

Vernieuwend

In Tearaway Unfolded speel je als de papieren figuurtjes Iota of Atoi en krijg je de opdracht een boodschap naar de speler, de You, te brengen. Terwijl je je een weg baatn doorheen de levels, leer je de vreemde en vaak originele inwoners van deze papieren wereld kennen en zal je tal van opdrachten voor hen uitvoeren om hen te helpen

Het eerste wat direct opvalt is de stijl en grafische pracht van Tearaway Unfolded, op het groter scherm komt alles veel beter tot zijn recht. Toch zijn er hier en daar haperingen in de framerate en deze waren niet aanwezig in de PlayStation Vita versie.

De remake voor de PS4 komt niet enkel met grafische verbeteringen. Zo moeten alle mogelijke interacties met de PSVita vertaald worden naar de PS4. Om deze omschakeling mogelijk te maken wordt nu volop gebruikgemaakt van de DualShock 4. Zo wordt de lichtbalk gebruikt om Atoi te helpen zijn weg te vinden, wordt het touchpad gebruikt om objecten tevoorschijn te toveren in de wereld van Tearaway Unfolded, ...

Of toch niet?

Het probleem is echter dat alles wat geforceerd aanvoelt. Zo zat in de PS Vita versie de flow zeer goed, maar deze is nu soms wat zoek.. Zo kan je allerlei objecten in je DualShock 4 werpen, maar soms wil je het object direct tegen iets ander aanwerpen. Als je je DualShock 4 dan slecht vast hebt, worden alle objecten steeds in je DualShock 4 geworpen.

De camera is vaak inconsistent. De ene keer staat hij veel te ver, de andere keer wordt hij bijna compleet ingezoomed. Soms ben je net iets teveel bezig met het goedzetten van je camera om toch maar niet van die platformen te vallen.

Conclusie

Tearaway Unfolded zal gamers die de PlayStation Vita versie nog niet hebben gespeeld zeker en vast kunnen overtuigen. De sfeer en de stijl van Tearaway vind je namelijk niet in iedere game terug. Heb je echter de PS Vita versie al gespeeld? Dan laat je deze beter links liggen.

3/5

Review gebaseerd op PlayStation 4 versie.