Submerged
Submerged

Verken als Miku een mysterieuze, overstroomde stad, samen met je gewonde broer in dit geweldloze avonturenspel.

PC PlayStation 4 Xbox One


Uitgever
Uppercut Games

Ontwikkelaar
Uppercut Games

Winkelprijs
€17.99

Releasedatum
04-08-2015

Submerged (Review)

Geschreven door Kevin Buyck

Uppercut Games brengt ons Submerged, een avonturenspel dat gaat over een jong meisje en haar broer die aankomen zijn in een volledig onder water gelopen stad. Of hun verhaal en de mysterieuse stad ons geboeid kon houden, lees je hier.

Onder water

In Submerged spelen we als Miku. Zij en haar broer komen aan in een verlaten stad, die volledig onder water staat. Omdat Miku's broer ernstig gewond is, is het aan ons om hulpmiddelen te zoeken en zo haar broer er terug bovenop te helpen. Het volledige verhaal wordt verteld aan de hand van afbeeldingen, er zijn geen dialogen. Submerged is ook volledig vechtvrij, de enige andere levensvormen zijn enkele zoogdieren.

En zo gingen we op zoek. Met behulp van hun vissersboot kunnen we naar verlaten gebouwen navigeren. Eens aangekomen, moet je het gebouw beklimmen om tot je doel te komen. Het grote minpunt is dat het klimmen bijna volledig automatisch gebeurd, het enige wat je moet doen is richten naar waar je wilt gaan.

Het zoeken naar hulpmiddelen is het enige doel in Submerged. Eens je een hulpmiddel hebt verzameld, krijg je een kort filmpje voorgeschoteld dat het effect hiervan op je broer toont. En daar blijft het bij, je gaat direct op zoek naar het volgende hulpmiddel. Uppercut Games creëerde een interessante wereld, maar vangt er eigenlijk bitterweinig mee aan.

Weinig spectaculair

Als je niet genoeg krijgt van het verzamelen van hulpmiddelen, kan je nog meer zaken verzamelen! Zo zijn er nog geheimen: deze geven meer informatie over de mysterieuse stad waar je bent aangekomen en het ontstaan ervan. Daarnaast hebben we nog monumenten en bootupgrades, beiden bieden echter weinig meerwaarde.

Grafisch stelt Submerged teleur. Alle gebouwen zijn bijna compleet identiek qua begroeiing of structuur. Dit zorgt ervoor dat grafische foutjes steeds terugkomen. Wat ons dan weer wel verbaasde, waren de nachten. Submerged bevat een volledige dag en nacht cyclus, wat enkele mooie taferelen oplevert.

Conclusie

Uppercut Games levert met Submerged een prima game af, maar toch hadden we dat ietsje meer verwacht. Submerged zal gamers die kunnen genieten van rustige omgevingen zeker bekoren. Verwacht echter geen grafische hoogvlieger, of een technisch sterk spel, want hier schiet Submerged duidelijk te kort.

3/5

Review gebaseerd op PlayStation 4 versie.