Q.U.B.E.: Director's Cut
Q.U.B.E.: Director's Cut

Q.U.B.E. is een stijlvol en abstract eerste-persoons puzzelspel gebaseerd op fysica.

PlayStation 3 PC PlayStation 4 Xbox One


Uitgever
Grip Games

Ontwikkelaar
Toxic Games

Winkelprijs
€9.99

Releasedatum
24-07-2015

Q.U.B.E.: Director's Cut (Review)

Geschreven door Kevin Buyck

Toxic Games brengt ons na het origineel een herwerkte Director’s Cut van Quick Understanding of Block Extrusion of kortweg Q.U.B.E. Bij het zien van screenshots denkt iedereen onmiddellijk aan het alom geprezen Portal. Of Q.U.B.E. de genialiteit van Portal kan benaderen zochten we voor je uit.

Q.U.B.E.

Q.U.B.E dompelt je onder in een mysterieuze wereld van kubussen. Door het manipuleren van deze kubussen en het oplossen van puzzels raak je verder en dieper in het vreemde complex. Q.U.B.E. bestaat uit 7 levels, maar de speelduur van deze levels is veel te kort. In een tweetal uur kan je het volledige verhaal al uitspelen. Doorheen de levels word je bijgestaan door twee stemmen die over je leven en je doel vertellen. De gesprekken zijn kort en weinig betekenisvol. Het doel is de game een mysterieuze toets te geven, maar er wordt te veel verteld.

Omdat Q.U.B.E. een puzzelgame is, is de moeilijkheidsgraad ook één van de belangrijkste punten. Bij Q.U.B.E. ligt deze veel te laag. Van een dergelijke game verwacht je korte, maar doch moeilijke hersenbrekers en dit kan Q.U.B.E. niet waarmaken.

Tegen de klok

Naast de verhaalmodus zijn er nog extra uitdagingen. Hierbij is het de bedoeling levels zo snel mogelijk uit te spelen om zo medailles te verdienen. Het positieve van deze levels is dat ze effectief moeilijker zijn dan de levels in de verhaalmodus. Maar aan deze positieve kant, zit ook een negatief kantje: tijdens deze levels word je gehinderd door de veel te lage gevoeligheid van je bewegingen. En er is geen mogelijkheid om dit aan te passen, wat toch jammer is.

Conclusie

Q.U.B.E. brengt ons een ontspannende puzzelgame, maar na het uitspelen van het verhaal verlang je toch nog naar meer. De uitdagingen bieden hier soelaas, maar ook deze zijn in enkele uren voltooid. Het is dus nog even wachten geblazenop een volwaardig Portal-alternatief.

3/5

Review gebaseerd op PlayStation 4 versie.